Vanaf 6 september zal weekblad Peel en Maas in een nieuw jasje verschijnen. De oude vertrouwde vormgeving zal plaatsmaken voor een hedendaagse look in de huisstijl kleuren van Van den Munckhof.

Niet alleen nieuwsblad Peel en Maas is vernieuwd, ook de website van Peel en Maas is in een totaal ander jasje gestoken. “En dat was hard nodig ook, want onze site was hopeloos verouderd”, zegt hoofdredacteur Ron Koenen van Peel en Maas (TV). “De nieuwe site heeft een totaal andere stijl gekregen en past, net als ons nieuwsblad, in de huisstijl van onze drukkerij en uitgeverij. De Van den Munckhof-kleuren blauw en oranje hebben zowel in de krant als op de site een erg prominente plek gekregen.”

Natuurlijk is er op de nieuwssite ruim baan gemaakt voor social media, zegt Wilbert Claessens, manager nieuwe media van Van den Munckhof BV. “Er staan bijvoorbeeld links op naar onze nieuwe fanpagina op Facebook, en ook de tweets van onze redactie komen voorbij. Facebook is verder op diverse niveaus in de website geïntegreerd, zodat de gebruiker mee kan praten via dit netwerk. Maar belangrijk is ook dat er een betere koppeling is gemaakt naar de Peel en Maas tv-programma’s. Die zijn ook op de website terug te zien. Als je een uitzending hebt gemist, kun je die dus rustig op de site terugkijken.”
De website wordt de komende tijd uitgebreid met tal van nieuwe functies. “Dit is een doorlopend proces. Er liggen diverse plannen klaar om de website nog beter te integreren in onze interne redactieprocessen en de website verder uit te breiden voor onze lezers. Voor abonnees van Peel en Maas gaat de website in de toekomst ook veel extra’s bieden. Ik zou zeggen: neem maar eens een kijkje op www.peelenmaasvenray.nl.”

Wilbert Claessens, manager nieuwe media Van den Munckhof BV: “Neem maar eens een kijkje op www.peelenmaasvenray.nl.”

Comments are closed.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.